Informatie

🏐 Beaching!

We hebben een mooi zandveld met beachvoolleybalvelden. Je kunt zo aan komen lopen voor beachvolleybal. Beachsoccer behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste beachnieuwtjes, bijvoorbeeld over toernooien die we organiseren? β€˜Like’ dan Beach Sport Alphen op Facebook: πŸ‘

🏐 Openingstijden

In de maanden mei t/m augustus zijn we op maandag- en woensdagavond open. In juli en augustus zijn we ook op donderdagavond open.

We zijn open van 19:30 - 22:00 uur. De beachmaster kan de sluitingstijd naar eigen inzicht handhaven of uitstellen.

🏐 Wat kost dat?

De entree is €4 per persoon per bezoek. Scholieren en studenten betalen €2.

Je mag ook introducΓ©es meenemen (zij betalen ook € 4,-). Elke beach avond is er iemand van de beach commissie aanwezig bij wie je met pin contactloos kunt betalen.

Je kunt alleen met PIN betalen.

Beach Sport Alphen moet de kosten voor het beach complex kunnen dekken. Daarom vragen we deze vergoeding voor het gebruik van de beachvelden.

🏐 Altijd iemand aanwezig

Alle avonden is een vrijwilliger van de beach commissie op het beachvolleybalveld aanwezig.

🏐 Moet je lid zijn om te komen beachen?

Nee. Je kunt zo aan komen lopen en mixen met de andere aanwezigen. De beachmaster coordineert en stuurt enigzins welke deelnemers samen op een veld spelen.

🏐 Mixen

Er is een 'sociale verplichting' om te mixen zodat iedereen kan deelnemen aan het spel. Het aantal deelnemers en niveau mag per veld verschillen, maar we willen voorkomen dat er spelers langs de kant blijven staan. Indraaien, kings-of-court en aanpassen van het aantal spelers per veld is de gebruikelijke manier om ierdeen mee te laten doen.

Indien er door drukte te weinig speelvelden beschikbaar zijn dan geldt dat het veld na iedere set vrijgegeven wordt aan de spelers langs de lijn. Zo hoef je nooit lang op speeltijd te wachten.

🏐 Welke spullen moet je meenemen?

Netten en ballen zijn aanwezig. Beachvolleybal speel je normaal gesproken op het strand, in de zon, op je blote voeten. Dus alleen je sportkleding (broekje/shirt), een fles water en een goed humeur is voldoende! Maar als het nog koud is (of het zand is nat) dan kun je gebruik maken van speciale beachsocks, een lange trainingsbroek (tight) en een shirt met lange mouwen.

🏐 Drinken op de beach locatie

We verkopen gekoelde dranken om daarmee de sportieve inspanningen op de juiste manier af te sluiten.

In het Tempo gebouw kun je een waterfles/bidon vullen.

🏐 Douchen, toilet en omkleden op de beach locatie

We mogen de sanitaire voorzieningen in het Tempo gebruiken. De beachmaster heeft de sleutel van de toegangsdeur. Voordat je het gebouw betreedt maak je je armen en onderbenen zandvrij met de buitenkraan en waterslang.

πŸ’Ά Beachsoccer

Het spelen van beachsoccer behoort ook tot de mogelijkheden. Maar dan moet je wel je eigen vrienden en vriendinnen meenemen. Beachsoccer wordt op het beachvolleybalveld (8 * 16m) gepseeld, de netten kunnen in hoogte aangepast worden.

πŸ’Ά Beachhandbal

Voor beachhandbal kun je terecht bij onze vrienden van handbalclub SV Rijnstreek, die op dinsdagavond trainen.

Namens de beach commissie: tot ziens in het zand!

Sportieve groet,

De beach commissie: Bart, Kirsten, Rene, Ge, Paul en Tom

βœ‹