Skip to content
Home » Beachtraining starters

Beachtraining starters

Kun je al volleyballen en wil je de basistechnieken van beachvolleybal leren? Dan is deze serie trainingen geschikt voor jou.

Samenvattend

Data: Woensdagavond 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni (5 juli reserve)
Tijd: 19:30uur tot 21:00uur 
Locatie: beachcomplex, Olympiaweg 2 in Alphen aan den Rijn (op het terrein van Tempo)
Bedoeld voor: iedereen vanaf 18 jaar die de basis onder de knie heeft en verder wil leren!

Training

De serie beachtrainingen voor starters bestaat uit 5 trainingen van 1,5 uur. Alle beach technieken komen aan bod en worden uiteraard beoefend. Ieder trainingsblok bestaat uit ruim een uur trainen en 15-20 minuten potje spelen om de geleerde vaardigheden verder eigen te maken.

Locatie

De trainingen zijn op woensdagavond van 19:30 tot 21:00 op ons beachcomplex, Olympiaweg 2 in Alphen aan den Rijn (op het terrein van Tempo naast de padelbanen).

Doelgroep

De cursus is geschikt voor iedereen die met regelmaat in de zaal volleybalt. Ook als je een bedreven campingvolleyballer bent dan kun je deelnemen. De basis volleybaltechnieken (bovenhands, onderhands, opslag) moet je zeker beheersen.

Wat gaan we doen

In 5 trainingen gaan we aan de slag met de specifieke vaardigheden die bij beachvolleybal komen kijken. De spelregels worden uitgelegd. Alle beach technieken komen aan bod en worden uiteraard beoefend.

De trainingsgroep

Het is een training voor mannen en vrouwen met volleybalervaring. We spelen in het zand, enige conditie is daarom wel vereist. Voor de rest, jong (vanaf 18 jaar) of ouder, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom en we maken er samen een leuke training van!

Trainer

De trainingen worden gegeven door René van Essen, een ervaren en enthousiaste beach- en zaaltrainer. Iedereen krijgt voldoende aandacht en individuele aanwijzingen.

Kosten

De kosten voor deelname – dus 5 trainingen van 1,5 uur – zijn 40 euro.
Leden van Castellum en Have Fun krijgen €10 korting.

Werving en inschrijving

Mocht je interesse hebben of geïnteresseerde mensen kennen, geef dat dan snel door via info@beachsportalphen.nl. Iedereen die zich meldt, krijgt meer informatie, een inschrijfformulier met enkele vragen die helpen om de training aan te passen aan jullie wensen.